Sućuraj online
www.sucuraj-hvar.com

 

         

 

Crkva sv. Jurja
Sućuraj
otok Hvar

DOBRODOŠLI NA SUĆURAJ ONLINE!


Otok Hvar


Otok Hvar nalazi se u srednjodalmatinskom arhipelagu i najduži je hrvatski otok. Površina mu je 299,66 km2, duljina obale 269,2 km, a najveća visina 628 m. Zbog svoje izuzetno ugodne klime, prekrasne prirode i brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti poznato je turističko odredište. Poznati američki magazin "The Traveller" proglasio je otok Hvar jednom od 10 najljepših turističkih destinacija na svijetu.Sućuraj

Sućuraj je malo ribarsko i turističko mjesto koje se nalazi na istočnom rtu otoka Hvara, na mjestu gdje se otok Hvar najviše približava kopnu. U mjestu postoji 10-tak ugostiteljskih objekata (restorani, konobe, kafići, slastičarna…), tri prodavaonice, pošta, kiosk, bankomat i ambulanta s heliodromom za hitne intervencije.

Sućuraj je idealan za turiste koji su željni pravoga odmora. Zahvaljujući svom položaju s tri strane je okružen morem te ima brojne lijepe i slikovite plaže. Klima u Sućurju izuzetno je ugodna: ljeta su duga suha i topla; insolacija je preko 2700 sati godišnje; ljetni vjetrovi maestral i tramontana ugodno osvježavaju, a kupanje je moguće od svibnja do studenog. Vegetacija je mediteranskog karaktera i izrazito bujna.

Sve nabrojeno, uključujući i privatni smještaj u apartmanima, pansionima, sobama i kućama za odmor možete pronaći u svega nekoliko stotina metara tako da Vam automobil nije potreban. Glavna mjesna plaža ''Česminica'' udaljena je samo 200m od centra mjesta. U mjestu postoji hotel, a u blizini je i auto-kamp. Ako imate svoj brod u Sućurju je dobra luka, a u okolici mjesta nalaze se brojne uvale u kojima možete uživati u potpunoj privatnosti. Na raspolaganju su Vam i brodovi koji organiziraju izlete u susjedna mjesta na Makarskom primorju, poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli. Otok Hvar možete obići svojim automobilom ili redovitim autobusnim linijama.


Kako doći u Sućuraj?

Sućuraj se nalazi na istočnom rtu otoka Hvara, na mjestu gdje se otok Hvar približio kopnu na samo 3 NM (5 km).Najbliže mjesto na kopnu je Drvenik iz kojega za Sućuraj plovi trajekt, a plovidba traje 25 minuta. Trajekt zimi prometuje 5 puta dnevno, ljeti 10-15 puta dnevno, a po potrebi i češće.
Drvenik se nalazi na Makarskom primorju, uz Jadransku turističku cestu, 96 km jugoistočno od Splita i 128 km sjeverozapadno od Dubrovnika.

Do Sućurja se može doći i trajektom iz Splita do Starog Grada na Hvaru, a onda cestom do Sućurja, ali to je znatno duži, skuplji i naporniji put. Od grada Hvara Sućuraj je udaljen 77 km, od Starog Grada 60 km, a od Jelse 50 km.


Smještaj u Sućurju

Kuća za iznajmljivanje - Apartman Modrić
Kuća za iznajmljivanje - Apartman Modrić

Smještaj za 4-5 osoba u staroj kamenoj kompletno renoviranoj kući, 20 m od mora. Apartman se nalazi na prvom katu i potkrovlju, površine 70m2.


Još smještaja

Uvala Mlaska
Sućuraj
otok Hvar

Panorama Sućurja
otok Hvar

Plaža Česminica
Sućuraj
otok Hvar

Porat (centar)
Sućuraj
otok Hvar

Uvala Perna
Sućuraj
otok Hvar

Kala
Sućuraj
otok Hvar

Plaža na "Punti Mačka"
Sućuraj
otok Hvar

Trajekt i jahte u luci
Sućuraj
otok Hvar

Plaža Mlaska
Sućuraj
otok Hvar

Svjetionik Sućuraj
Istočni rt otoka Hvara

Pogled s mora
Sućuraj
otok Hvar

Više informacija o Sućurju na
Sućuraj homepage-u.
© Sucuraj-online

Useful links:
Hrvatska  www.hr  Jadrolinija

eXTReMe Tracker